Saturday, January 29, 2011

~mungkin satu dalam berjuta~


harus aku akui bahawa menantikan sesuatu yang tidak pasti memang membunuh sebahagian daripada kekuatan yang selama ini aku kumpulkan..ternyata, kesakitan yang manusia lain laungkan sudah mula menyelinap masuk ke segumpal darah merah bernama hati..penuh berjaga aku cuba tapis segala unsur penuh cela, tapi ternyata, aku gagal sedikit walaupun masih lagi gagah..senyum manis, paksa..

lewat malam semalam aku mendapat khabar seorang teman sudah pergi meninggalkan dunia..sebelum tu ktorg sempat sembang melalui telefon..bertanya khabar masing2..dengar mcmm sihat..aku x sangka dia akan pg dulu..fb aku pn arwah x approve mgkn sbb aku x gne name btol kot..aku xnk bercerita pnjg..x manis org kate ble kte bercerita ttg org yg dh pergi..org bole buat mcm2 andaian..nnt ade plak yg mengata, "oh! ngan ko ok plak die ni kan?? ngan akun mcm taik je perangai"...aku x nk perkara mcm 2 jadi..biarkanla arwah jd org yg baik di mata aku..ttg amalan arwah semasa hayatnya, itu antara die dan Allah...Al-Fatihah..

panjang bebenor muqaddimah kali ni..actly bukan ni main point aku..cuma nk beringat-ingat..post aku kali ni ttg video yg aku share kt atas ni..aku dpt video ni lpas bc post mmbr aku kt blog die ni..tu pn lpas aku x jd nk pg mancing..agak tacing gak laa ble aku tgk video mamat ni..aku terpikir..mampu ke aku jd mcm mamat dalam video ni?? susah wo0o..dalam drama bersiri baik melayu mahupun korea, adegan mcm ni slalu ade doh..tp when this thing happens in reality, serious sh*t gile agung!! 

rase2nye..ade lg x cinta mcm ni kt dlm dunia ni??



nota kaki: ujian kecil bakal bermula - tabahkah aku sebagai seorang manusia,pelajar dan lelaki?? Diam aku bukan beerti aku terlampau rela..

5 comments:

Syafiq Sora said...

Inalillah.

Afiqah Azmee said...

dari Allah kita hidup, kepada-Nya juga kita kembali.

anyway, sangatlah cute kan vid itu? :')

Raouf Sora said...

foz: Inalillah...bru tau lpas balik dr mancing tu...

afiqah: yup..sgt respect ngan mamat tu...

LORD ZARA 札拉 said...

Al-Fatihah buat Allahyarham.

Dan ya, ayat yang bawah tu macam kenal je? *wink*

Raouf Sora said...

kak zara: kyahahaha..tuan punya ayat xkan x knal ayat sndri..btol x?? kyahaha.. *wink balik*