Saturday, March 26, 2011

~sorry seems to be the hardest word ~

tajuk entry kali ini sila nyanyi seperti pak abu dalam cite hantu kak limah..trying to force myself to smile even though my head is likely to explode right now..my body temperature is like WOW!! 38.5 degree Celcius!! pheww..Alhamdulillah i don't have a paper to answer today..or else i'll be a dead man walking by Monday..okay..itu hanyalah selingan..haha..the main entry for today..i just wanna say sorry to my new friend *baru kenal sem ni* if i've made her fell guilty..my wall status didn't mean to fire her..just a general statement for everyone..because it's not only her making jokes with me..others too..tapi subjek mereka adalah dengan orang lain la..aku bukanlah manusia yang panas baran atau cepat ambil hati dengan perkara-perkara sebegini..cuma aku ingin kosongkan isi hati..tak mahu ada sebarang harapan ataupun ilusi..

kawan, 
aku memang tak pandai bermain dengan kata-kata di hadapan seorang perempuan..sebab aku ni pemalu tahap gaban..tambah-tambah lagi kalau dia seorang yang jelitawan..mulut aku akan terkunci..otak aku takkan berfungsi..kata-kata aku takkan ada erti..lawak jenaka aku akan jadi seperti makanan yang basi..nak dengar pun tak ada orang yang sudi..

dear friend,
i just wanna say sorry again..to show you my sincerity in our friendship, i did confess to you and you promised me to keep it as a secret, kan? it shows that our friendship has already taken a step forward..lepas ni jangan la ang x mo cakap ngan aku plak tau..wall status aku tu pun hanya sekadar untuk menyembunyikan perasaan aku..dan juga mengingatkan aku supaya jangan terburu-buru dalam buat keputusan..supaya aku tidak terlalu mengharap pada sesuatu yang hanya diri dia anggap sebagai rakan atau kawan..bukan aku marah pada kau, bukan..sekarang ni ang nak bergurau cmna pun aku izinkan..nak usik aku dengan dia secara berdepan pun aku dah tak marah dan amat diperrsilakan..sebab aku yakin dia memang takkan tahu apa yang aku rasa dan itu aku boleh pastikan..lainlaa kalau ang habaq kt dia, kan?

sahabat,
entry aku kali ini hanya untuk meminta maaf..this is my first time writing a letter of apology via blog..sebab, dalam facebook aku tak nak kena block..aku harap entry ni kau boleh baca sampai bawah..sebab aku tak mahu hubungan persahabatan ini merekah..kalau kau masih rasa bersalah, itu akan membuatkan aku lagi bersalah..membuatkan aku hampir menangis di atas tikar sejadah..

kawan,
sedang aku menaip entry ini badan aku basah..bukan kerana tangisan tetapi lebih kepada demam yang belom kebah..untuk menulis entry kali ini pun aku terpaksa berpenat lelah..dan mungkin disebabkan insiden itu mungkin persahabatan ini akan berubah..bukan ke arah yang salah..tetapi lebih memahami dan boleh bergelak-ketawa hingga perot pecah..

peluru 1: bagi yg tak tau ape maksud peluru ni, sila baca bullet..hehe..
peluru 2: Alhamdulillah Allah datangkan demam sekarang..nasib baik bukan time hari periksa..
peluru 3: mungkin demam ni ujian Allah atau balasan Dia sebab aku hampir memutuskan tali persahabatan..maaf rakan..~:(
peluru berpandu: aku hampir mendapatkan full dance step untuk lagu Ne-Yo One in a Million..huhu.. ~ ;D

Raouf bermonolog: mata aku ni makin hari makin kabur..kena buat spek gak nih..spek frame tebal..haha..

3 comments:

Syafiq Sora said...

Be strong bro. Setiap perhubungan ada pasang surut dia. Perhubungan nie general. Dan setiap perhubungan juga memerlukan keikhlasan dan kesetiaan untuk memastikan treasure itu milik kita. Nak tahu apa treasure itu? Kebahagiaan. Kebahagiaan yang kita perlukan dalam setiap perhubungan antara si ayah dan anak, si kawan, dan si sang pencinta dan dicinta.

Setiap orang mempunyai definisi yang berbeza, lain kata Albert Camus dan sekutu2nya mengatakan kawan atau perhubungan ini adalah berjalan seiringan dan susah senang bersama. Dan berbeda pendapat dengan Abraham Lincoln yang apabila kita ingin menjatuhkan musuh kita dengan cara senang, kawan dan adakan perhubungan dengannya.

Bukan semua kata2 dan quotes boleh diterima pakai untuk setiap masa. Bergantung pada keadaan dan situasi dan macam mana mental kita dan persepsi kita terhadap situasi tersebut. Dengan itu, kita akan menjadi orang. Orang yang mempunyi akal. Akal yang betul. Akal yang betul yang dapat membezakan yang benar dan yang salah dan yang musuh mahupun kawan :)

LORD ZARA 札拉 said...

Ehem.
Stay strong lil bro. Kak Zara tahu kamu kuat dan boleh hadapi segala. :)

Raouf Sora said...

foz: haha..thanx bro..weyh..it's better for u to study here at uia for ur degree..engineer2 uia laku gak weyh..haha...

kak zara: thanx kak zara..saya banyak belajar drpd akak..InsyaAllah sy masih mampu untuk terus tersenyum..dan Alhamdulillah ktorg dh ok balik..hehe..~:D